Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 22.00 EUR
Protein sirutke je sigurno najpoznatiji dodatak kada je u pitanju izgradnja mišića, a to svi znamo. Ono što većina ne zna je da pomaže ne samo onima koji žele jače bicepse, već i onima koji žele manji obujam. Postoji nekoliko definiranih načina na koje proteini pomažu mršavljenju i drugim pozitivnim učincima na ljudsko tijelo.
Mišićna masa prirodno opada s godinama. To je obično praćeno masnim naslagama koje dovode do povećanog rizika od mnogih kroničnih bolesti. Ova tjelesna promjena može se usporiti, spriječiti ili poništiti pravilnom prehranom i vježbanjem s utezima.
Ovaj trening u kombinaciji s hranom s visokim udjelom proteina ili proteinskim dodacima daje izvrsne rezultate. U proteinu sirutke ima mnogo aminokiselina razgranatog lanca, među kojima se ističe leucin kao najjači anabolik, tj. najjači poticatelj rasta mišićne mase.
Aminokiseline se razgrađuju čim dođu u tijelo i apsorbiraju u krvotok. Krv prenosi te aminokiseline do mišićnog tkiva i pokreće proces daljnje izgradnje mišića.
Protein sirutke smanjuje osjećaj gladi i pomaže u smanjenju ukupne tjelesne masti
Poznato je da protein pomaže u smanjenju tjelesne težine jer je makronutrijent koji stvara najdulji osjećaj sitosti i smanjuje glad. To rezultira manjim unosom kalorija tijekom dana. Mnoge dijete je teško provoditi jer si uskraćuju hranu, a to je obično teško provoditi, zbog čega se takve dijete obično brzo napuštaju.
Izazov je smanjiti dnevni unos kalorija bez osjećaja gladi. Istraživanja su dokazala da se unosom 25% dnevnih energetskih potreba iz proteina osjećaj gladi smanjuje za 60%, a posebno nakon jela u kasnim večernjim satima za čak 50%.
Ovo svojstvo pripisuje se aminokiselinama razgranatog lanca koje su prisutne u proteinu i one su te koje uzrokuju sve pozitivne učinke. Stoga se preporuča popiti proteinski shake umjesto obroka u kasnim večernjim satima.
Redovita tjelovježba (koja prvenstveno uključuje trening s utezima) i istodobna povećana konzumacija proteina ne samo da sprječava gubitak mišićne mase, već i podupire njihov rast.
Znamo da salo ima višestruko veći volumen od mišića, pa se topljenjem sala i zamjenom mišićima ti obimi smanjuju. Također, ukupni postotak tjelesne masti će se smanjiti. Čak i ako ne smršavite, vaš će ukupni fizički izgled biti bolji.
Normalan unos ukupnih bjelančevina je 0,8 - 1,2 g po 1 kg tjelesne težine. Dakle, to bi bilo oko 80 g dnevno za osobu od 80 kg. Međutim, kod fizički aktivnih osoba i onih koji žele povećati mišićnu masu taj se omjer povećava.
To se odnosi na ukupnu količinu proteina konzumiranih tijekom dana. Dakle, treba uzeti u obzir i proteine unesene hranom i samo razliku nadoknaditi suplementacijom.
Whey Protein se koristi tako da se 1 mjerica (30 g) proizvoda pomiješa sa 250 ml hladne vode ili mlijeka. Kao dodatak prehrani uzimati jednom dnevno, 30 minuta nakon vježbanja, a ostalim danima (kada ne trenirate) odmah nakon buđenja.
Sinteza mišićnih proteina je povišena do 24 sata nakon treninga s opterećenjem (tegovima), ali najveći rast i obnova prisutni su u prvih nekoliko sati. Zato je važno konzumirati Whey Protein odmah nakon treninga. Proizvod čuvati dobro zatvoren na temperaturi od 5 - 30 C0, zaštićen od izravnog utjecaja topline, vlage i svjetlosti. Pripravak upotrijebiti u roku od 6 mjeseci od dana otvaranja.
Sastojci: koncentrat proteina sirutke (WPC 80%), pojačivač arome - glicin, praškasta smjesa na bazi proteina sirutke i rafiniranog palminog ulja - Palmlat 26/10 (proteini sirutke, rafinirano palmino ulje, stabilizator E451, sredstvo protiv zgrudnjavanja E551, antioksidans E306), kalcijum-kazeinat (mlijeko), skrob iz tapioka, aroma kokosa, emulgator - natrijum karboksimetil celuloza, kreatin monohidrat, zaslađivači: sukraloza, natrijum ciklamat, acesulfam K, natrijum saharin, izomalt, stabilizator natrijum glukonat, osušeni plod kokosa u prahu (0,01%)
Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kojem se koriste mlijeko, soja, jaja i orašasti plodovi.
Nutritivne informacije: |
u 100g: |
U porciji (30g): |
% PDU* |
Energetska vijrednost |
408 kcal |
122 kcal |
6 % |
Masti |
5,95 g |
1,79 g |
3 % |
Ugljikohidrati |
9,46 g |
2,5 g |
1 % |
Proteini |
79,24 g |
23,77 g |
48 % |
Sol |
0,35 g |
0,1 g |
2 % |
Whey Protein se konzumira tako da se 1 mjerica = 30g proteina sipa u shaker ili blender i pomiješa sa 200 - 250 ml vode ili mlijeka.
Kao dodatak prehrani uzimati jednom dnevno 30 minuta nakon vježbanja, a ostalim danima (kada ne trenirate) odmah nakon buđenja. Sinteza mišićnih proteina je povišena do 24 sata nakon treninga s opterećenjem (tegovima), ali najveći rast i obnova prisutni su u prvih nekoliko sati. Zato je važno konzumirati Whey Protein odmah nakon treninga.
Proizvod čuvati dobro zatvoren na temperaturi od 5 - 30 C0, zaštićen od izravnog utjecaja topline, vlage i svjetlosti. Pripravak upotrijebiti u roku od 6 mjeseci od dana otvaranja.
PITANJE: Je li Maximalium protein za vegane?
Maximalium Whey Protein je napravljen od čistog proteina sirutke dobivenog iz mlijeka. Stoga je proizvod kompatibilan s vegetarijanskom, ali ne i veganskom prehranom.
PITANJE: Može li se protein sirutke uzimati s drugim dodacima?
Da nema problema. Preporučujemo da se pridržavate predviđene upotrebe svih dodataka koje uzimate.
PITANJE: Da li Maximalium Whey Protein sadrži i koliko šećera?
Maximalium Whey Protein ima samo 2,3 g šećera s okusom čokolade po mjerici, ovaj šećer je prirodno prisutan u komponentama i uglavnom je laktoza (mliječni šećer). Ova količina šećera predstavlja samo 3% dnevne preporučene količine i praktički je zanemariva, što ovaj proizvod čini dobrim izborom za osobe koje brinu o unosu šećera.
Protein sirutke ili whey dobiva se iz sirutke tijekom proizvodnje sira. Sirutka (vodenasti dio mlijeka koji se cijedi iz sira) kasnije se složenim procesom prerađuje u konačni prah.
Završni proces obrade naziva se membranska filtracija, uključuje fine membrane s vrlo malim porama kroz koje se gura sirutka. Veće čestice se zadržavaju dok tekućina i manje molekule prolaze. Što su pore membrane manje, veća je količina zadržane tvari. Koncentriranje proteina sirutke može se izvršiti kako bi se dobile dvije razine čistoće, čime se razlikuje koncentrat proteina sirutke i izolat proteina sirutke. Velika većina proizvođača proteina proizvodi koncentrat proteina sirutke, tj. grublja verzija s većim membranskim porama. Koncentrat sadrži veliku većinu soli i minerala, ali i laktozu prirodno prisutnu u sirutki. S druge strane, izolat se općenito proizvodi u manjoj količini jer ima bolju filtraciju, pa se uklanja laktoza. Izolat stoga ima nešto veći udio proteina što ga čini izvrsnim za osobe s intolerancijom na laktozu. Negativne strane izolata su što ima popratni blago gorak okus, slabije je topiv i ima znatno višu cijenu.
Uspoređujući ove dvije vrste proteina, možemo zaključiti da je koncentrat proteina sirutke daleko isplativiji oblik proteina sirutke, osim prirodno prisutne laktoze. Ako konzument proteina nema intoleranciju na laktozu, proteinski koncentrat bit će izvrstan dodatak. Obje vrste sadrže svih 9 esencijalnih aminokiselina i smatraju se potpunim proteinima.
Biološka vrijednost je najčešća mjera kvalitete proteina. Ako je njegova vrijednost 100, to znači da je 100% tog proteina apsorbirano u tijelu bez gubitaka. Donja slika prikazuje pregled nekih od najvažnijih namirnica i njihovu prosječnu biološku vrijednost proteina koje sadrže.
50 serviranja
Manja upala i duži trening
Održanje elastičnosti zglobova i ligamenata
Oporavak i regeneracija
Definicija i rast
Blood Cell Volumizer
Smanjenje umora i iscrpljenosti