Vegan Protein čokolada
Protein 100% biljnog podrijetla
Želite li povećati učinkovitost treninga, izgraditi mišićnu masu ili smanjiti tjelesnu težinu? Whey Protein Isolate napravljen je upravo za Vas. Uz jednostavnu pripremu , u samo nekoliko sekundi dobivate shake s visokim postotkom kvalitetnih proteina koji se izuzetno brzo apsorbiraju i opskrbljuju Vaše mišiće potrebnim amionkiselinama za oporavak i rast. Karakterizira ga smanjeni udio ugljikohidrata i masti, a pogodan je i za osobe s intolerancijom na laktozu.
Sinteza mišićnih proteina je povišena do 24 sata nakon treninga sa opterećenjem (utezima), ali najveći rast i oporavak su prisutni u prvih nekoliko sati.
Zbog toga je važno konzumirati Whey Protein Isolate odmah nakon završenog treninga.
Način upotrebe: Whey Protein Isolate se konzumira tako da se 1 mjerica (30g proteina) doda u šejker ili blender i pomiješa sa 200 - 250 ml vode ili mlijeka.
U dane treninga preporučamo da ga uzimate odmah nakon vježbanja i ujutro ili prije spavanja (ovisno od terminu treninga), a u dane odmora odmah nakon ustajanja.
Preporuča se napraviti ga neposredno prije konzumiranja!
Alergeni: Proizvedeno u pogonu koji koristi mlijeko, soju, jaja i orašaste plodove.
Način čuvanja: Dobro zatvoreno na temperaturi od 5 - 30 oC, na suhom, tamnom i hladnom mjestu. Čuvati izvan dohvata djece.
Rok trajanja: naveden je na pakiranju ili 6 mjeseci nakon otvaranja.
Napomene: Dodaci prehrani nisu zamjena za raznoliku i uravnoteženu prehranu i zdrav način života. Prije upotrebe posavjetovati se s liječnikom ili nutricionistom.
Sastojci (okus čokolade): Izolat proteina sirutke (WPI 90%), pojačivač okusa - glicin, kalcijev kazeinat, kakao prah sa smanjenim sadržajem kakao maslaca, kreatin monohidrat, aroma, emulgator - natrijev karboksimetil celuloza, škrob tapioke, praškasta smjesa na bazi proteina sirutke i rafiniranog palminog ulja - Palmlat 26/10 (protein sirutke, rafinirano palmino ulje, stabilizator E451, sredstvo protiv zgrudnjavanja E551, antioksidans E306), sladila: sukraloza, natrijev ciklamat, acesulfam K, natrijev saharin, izomalt, natrijev stabilizator glukonat.
Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu koji koristi mlijeko, soju, jaja i orašaste plodove.
Nutritivne informacije: |
u 100g: |
U porciji (30g): |
% PDU* |
Energetska vrijednost |
382 kcal |
114 kcal |
6 % |
Masti |
1,18 g |
0,35 g |
0 % |
Ugljikohidrati |
1,82 g |
0,54 g |
0 % |
Proteini |
91,07 g |
27,32 g |
54 % |
Sol |
0,32 g |
0,09 g |
1 % |
* PDU = preporučeni dnevni unos na osnovu prosječnog unosa od 8400 kJ / 2000 kcal dnevno
** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen
Protein 100% biljnog podrijetla
Protein blend
Protein sirutke ili whey dobiva se iz sirutke tijekom proizvodnje sira. Sirutka (vodenasti dio mlijeka koji se cijedi iz sira) kasnije se složenim procesom prerađuje u konačni prah.
Završni proces obrade naziva se membranska filtracija, uključuje fine membrane s vrlo malim porama kroz koje se gura sirutka. Veće čestice se zadržavaju dok tekućina i manje molekule prolaze. Što su pore membrane manje, veća je količina zadržane tvari. Koncentriranje proteina sirutke može se izvršiti kako bi se dobile dvije razine čistoće, čime se razlikuje koncentrat proteina sirutke i izolat proteina sirutke. Velika većina proizvođača proteina proizvodi koncentrat proteina sirutke, tj. grublja verzija s većim membranskim porama. Koncentrat sadrži veliku većinu soli i minerala, ali i laktozu prirodno prisutnu u sirutki. S druge strane, izolat se općenito proizvodi u manjoj količini jer ima bolju filtraciju, pa se uklanja laktoza. Izolat stoga ima nešto veći udio proteina što ga čini izvrsnim za osobe s intolerancijom na laktozu. Negativne strane izolata su što ima popratni blago gorak okus, slabije je topiv i ima znatno višu cijenu.
Uspoređujući ove dvije vrste proteina, možemo zaključiti da je koncentrat proteina sirutke daleko isplativiji oblik proteina sirutke, osim prirodno prisutne laktoze. Ako konzument proteina nema intoleranciju na laktozu, proteinski koncentrat bit će izvrstan dodatak. Obje vrste sadrže svih 9 esencijalnih aminokiselina i smatraju se potpunim proteinima.
Biološka vrijednost je najčešća mjera kvalitete proteina. Ako je njegova vrijednost 100, to znači da je 100% tog proteina apsorbirano u tijelu bez gubitaka. Donja slika prikazuje pregled nekih od najvažnijih namirnica i njihovu prosječnu biološku vrijednost proteina koje sadrže.
Održanje elastičnosti zglobova i ligamenata
Balans testosterona
Aminokiseline razgranatog lanca
Oporavak i regeneracija
50 serviranja
Zdravlje kardiovaskularnog sustava
Performance Generator